vastuullisuus
Seura toimii alueellaan vahvana vaikuttajana ja ihmisten liikuttajana
Granimallin palloilukerhot
Granimalli pohjautuu valtakunnalliseen Harrastamisen Suomen malli –hankkeeseen. Granimallin tavoitteena on luoda lapsille mieluisia ja maksuttomia harrastusmahdollisuuksia koulupäivän yhteyteen.
GrIFK Fotboll järjestää monilajisen palloilukerhon 3.-4. ja 5.-6. luokkalaisille yhdessä muiden GrIFK-seurojen kanssa maanantaisin klo 15-16 GrIFK Arenalla. Lajeina mukana jalkapallon lisäksi GrIFK jääkiekko, salibandy, käsipallo ja alpine. Ilmoittautuminen kerhoon koulujen kautta.
GrIFK jalkapallo ja salibandy järjestävät yhdessä 1.-2. luokkalaisten tyttöjen palloilukerhon keskiviikkoisin Mäntymäen koululla.
Futisrahasto
Seura hallinnoi GrIFK jalkapallorahastoa, jonka tarkoituksena on tukea vähävaraisten perheiden lapsia harrastusmaksuissa. Tukea voi anoa seuran hallitukselta ja tuki kattaa osan lapsen harrastuskuluista.
Rahastosta yhdelle lapselle myönnettävä tuki voi olla korkeintaan 500€ kaudessa, kuitenkin siten, että se kattaa enintään kolmasosan lapsen jalkapallon harrastuskustannuksista.
Tukipäätökset tehdään kuukausittain seuran hallituksen kokouksessa.
Lisätietoa: [email protected]
Turvallinen toimintaympäristö
Suunnitelma lasten ja nuorten sekä valmentajien turvallisuuden sekä koskemattomuuden turvaamiseksi
Yhdenvertaisuuden edistäminen
GrIFK Fotboll rf haluaa edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa toimintansa kautta. Seuran arvot ovat positiivisuus, tavoitteellisuus ja tasa-arvo. Kohtelemme kaikkia jäseniä arvojemme mukaisesti tasavertaisesti ja vastustamme rasismia, kiusaamista ja syrjintää sen kaikissa muodoissa. Edellytämme, että seuran valmentajat ja muut toimijat noudattavat näitä arvoja kaikessa toiminnassa sekä puuttuvat rasismiin, kiusaamiseen ja syrjintään, mikäli sellaista havaitsevat.
Seuran yhdenvertaisuussuunnitelmaan pääset tutustumaan tästä >>
Punainen kortti rasismille -hankkeessa on julkaistu Yhdenvertaisempaa urheilua -opas, johon kannustamme seurassa toimivia tutustumaan:
http://www.punainenkorttirasismille.fi/wp-content/uploads/Yhdenvertaisempaa-urheilua-opas.pdf
Et ole yksin -toimintamalli tukee epäasiallisen käytöksen ennaltaehkäisyä urheiluseuroissa.
Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa edistetään jokaisen oikeutta nauttia urheilusta turvallisesti sekä tulla kohdelluksi yhdenvertaisesti ja kunnioittavasti.
Et ole yksin -verkkokoulutus tarjoaa valmentajille ja muille urheiluseuroissa toimiville välineitä puuttua epäasialliseen käytökseen, häirintään ja väkivaltaan.
Et ole yksin -verkkokoulutus: https://www.etoleyksin.fi/verkkokoulutus/
Seuran whistleblower-kanava
Tapahtumien säännöt
Nämä säännöt ja ohjeet koskevat kaikkia GrIFK Fotbollin järjestämää toimintaa, tapahtumia ja tilaisuuksia.
Tavoitteena on kehittää yhdessä urheilua ja tapahtumakulttuuria turvallisemmaksi ja positiivisemmaksi jokaiselle osallistujalle.
Osallistumalla tapahtumaan sekä osallistujat että katsojat sitoutuvat noudattamaan näitä ohjeita.
- Positiivisuus ja pelin kunnioittaminen
- Odotamme katsojilta ja osallistujilta asiallista ja kohteliasta käytöstä kaikkia osapuolia kohtaan sekä positiivisen kannustuksen ylläpitämistä. Emme hyväksy kiroilua tai mitään epäasiallista huutelua. Kaikilla on tasavertainen oikeus urheiluun, kilpailuun ja siitä nauttimiseen.
- Turvallinen ympäristö kaikille
- Kaikki tapahtumamme ja toimintamme on kiusaamisvapaata aluetta. Emme hyväksy minkäänlaista kiusaamista, syrjintää tai loukkaavaa käytöstä. Kiusaamisvapaa alue varmistaa, että jokainen tapahtuman osallistuja voi tuntea olonsa turvalliseksi ja arvostetuksi, ilman pelkoa kiusaamisesta tai syrjinnästä. Urheilun ja tapahtumien tulee olla turvallinen ympäristö kaikille.
- Valvonta ja puuttuminen
- Valvonta ja puuttuminen merkitsevät, että tapahtuman järjestäjät seuraavat aktiivisesti sääntöjen noudattamista ja puuttuvat tarvittaessa tilanteisiin, jotka rikkovat tapahtuman ohjeita tai sääntöjä, varmistaen turvallisen ympäristön kaikille. Myös tapahtuman osallistujia rohkaistaan aktiivisesti puuttumaan havaitsemaansa epäasialliseen käytökseen ja kiusaamiseen, edistäen yhdessä vastuullista ja kunnioittavaa urheilukulttuuria.
SROI – Social Return On Investment
GrIFK Fotbollin yhteiskunnalle tuottama kokonaishyöty mitattuna vuonna 2021 on UEFA SROI-mallin mukaisesti 5,55 miljoonaa euroa vuodessa.
Summa pitää sisällään 2,4 miljoonaa euroa suoria taloudellisia vaikutuksia, 1,9 miljoonaa euroa jalkapalloharrastuksen tuomia terveydenhuollon säästöjä sekä 1,2 miljoonaa euroa yhteiskunnallisia hyötyjä. Mallinnuksessa ei ole mukana aikuisten huippu-urheilun eli GrIFK Fotboll -edustusjoukkueen toiminnan tuomat yhteiskunnalliset hyödyt.
“UEFA SROI-mallinnuksen tulosten perusteella seura tekee merkittävää työtä alueen hyvinvoinnin eteen, niin sosiaalisesti, taloudellisesti kuin terveydellisestikin. Tämä on hyvä työkalu ja tukipilari jatkuvalle seurakehitystyölle sekä ponnistuslauta kohti seuran lähivuosien tavoitteita. Toivomme tämän herättävän myös yhteiskunnan päättäjiä ja nostavan liikunnan merkittävyyden ymmärtämisen ja tukemisen uudelle tasolle”, GrIFK Fotboll rf:n puheenjohtaja Matti Hannuksela kiteyttää.
Hankkeessa käytetään UEFA SROI -mallinnusta (Social Return on Investment), jolla mitataan jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa harrastajien osalta. UEFA SROI -mallinnus antaa työkalun valtakunnalliseen ja paikalliseen vaikuttamiseen tutkitun tiedon avulla.
UEFA GROW on jalkapallotoiminnan kehittämiseksi rakennettu ohjelma, joka tukee kansallisten jäsenliittojen kasvua ja kehitystä Euroopassa. UEFA GROW toimii aktiivisesti eri alojen asiantuntijoiden kanssa, tarjoten jäsenliitoilleen tukipalveluita osallistumisen, lajin merkittävyyden, markkinoinnin ja viestinnän sekä kaupallisuuden kehittämiseksi.
GrIFK Fotbollin UEFA SROI mallinnus tehtiin vuonna 2021.