Skip to content

Yhteiskuntavastuu

Seura toimii alueellaan vahvana vaikuttajana ja ihmisten liikuttajana

Yhteiskuntavastuu

Granimallin palloilukerhot

Granimalli pohjautuu valtakunnalliseen Harrastamisen Suomen malli –hankkeeseen. Granimallin tavoitteena on luoda lapsille mieluisia ja maksuttomia harrastusmahdollisuuksia koulupäivän yhteyteen. 

GrIFK Fotboll järjestää monilajisen palloilukerhon  3-4 ja 5-6 luokkalaisille yhdessä muiden GrIFK-seurojen kanssa perjantaisin klo 15-16 FA Solutions Arenalla. Lajeina mukana jalkapallon lisäksi GrIFK jääkiekko, salibandy, käsipallo ja alpine. Ilmoittautuminen kerhoon koulujen kautta.

Futisrahasto

Seura hallinnoi GrIFK jalkapallorahastoa, jonka tarkoituksena on tukea vähävaraisten perheiden lapsia harrastusmaksuissa. Tukea voi anoa seuran hallitukselta ja tuki kattaa osan lapsen harrastuskuluista. 

Rahastosta yhdelle lapselle myönnettävä tuki voi olla korkeintaan 500€ kaudessa, kuitenkin siten, että se kattaa enintään kolmasosan lapsen jalkapallon harrastuskustannuksista.

Tukipäätökset tehdään kuukausittain seuran hallituksen kokouksessa. 

Lisätietoa: puheenjohtaja@grifkfotboll.fi

Tee anomus tukirahastoon tästä >>

GrIFK Tukirahaston säännöt >>

Yhteiskuntavastuu

SROI – Social Return On Investment

GrIFK Fotbollin yhteiskunnalle tuottama kokonaishyöty mitattuna vuonna 2021 on UEFA SROI-mallin mukaisesti 5,55 miljoonaa euroa vuodessa.

Summa pitää sisällään 2,4 miljoonaa euroa suoria taloudellisia vaikutuksia, 1,9 miljoonaa euroa jalkapalloharrastuksen tuomia terveydenhuollon säästöjä sekä 1,2 miljoonaa euroa yhteiskunnallisia hyötyjä. Mallinnuksessa ei ole mukana aikuisten huippu-urheilun eli GrIFK Fotboll -edustusjoukkueen toiminnan tuomat yhteiskunnalliset hyödyt.

“UEFA SROI-mallinnuksen tulosten perusteella seura tekee merkittävää työtä alueen hyvinvoinnin eteen, niin sosiaalisesti, taloudellisesti kuin terveydellisestikin. Tämä on hyvä työkalu ja tukipilari jatkuvalle seurakehitystyölle sekä ponnistuslauta kohti seuran lähivuosien tavoitteita. Toivomme tämän herättävän myös yhteiskunnan päättäjiä ja nostavan liikunnan merkittävyyden ymmärtämisen ja tukemisen uudelle tasolle”, GrIFK Fotboll rf:n puheenjohtaja Matti Hannuksela kiteyttää.

Hankkeessa käytetään UEFA SROI -mallinnusta (Social Return on Investment), jolla mitataan jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa harrastajien osalta. UEFA SROI -mallinnus antaa työkalun valtakunnalliseen ja paikalliseen vaikuttamiseen tutkitun tiedon avulla.

UEFA GROW on jalkapallotoiminnan kehittämiseksi rakennettu ohjelma, joka tukee kansallisten jäsenliittojen kasvua ja kehitystä Euroopassa. UEFA GROW toimii aktiivisesti eri alojen asiantuntijoiden kanssa, tarjoten jäsenliitoilleen tukipalveluita osallistumisen, lajin merkittävyyden, markkinoinnin ja viestinnän sekä kaupallisuuden kehittämiseksi.

GrIFK Fotbollin UEFA SROI mallinnus tehtiin vuonna 2021.

GRIFK FOTBOLL UEFA SROI-RAPORTTI 2021

Yhteiskuntavastuu